Swiftsure preventative-medicine-1

Preventieconsult


We worden ouder dan ooit tevoren maar tegelijk hebben we meer kans op chronische ziekten zoals diabetes, hart-en vaatziekten,..Deze ziekten zijn vaak het gevolg van ongezonde gewoonten.

Met onze praktijk willen we nog meer inzetten op het gezond houden van onze patiënten. Het doel van preventie is de gezondheid te behouden en bevorderen.

We trachten ziekten en hun complicaties te voorkomen of in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Vaak maak je met kleine veranderingen in je levenstijl ( beweging, voeding, roken,..) al een groot verschil!

Ook het vroegtijdig opsporen van ziekte ( screening) staat centraal.

Hierdoor kan je binnen MediTeam een afspraak maken voor een medische check-up; een preventieconsult. Tijdens een gewone consultatie is er immers niet altijd voldoende tijd voor een dergelijke preventie. Je kan een afspraak maken met Annemie of Griet. Die zal met jou een vragenlijst doorlopen en enkele onderzoeken uitvoeren, zoals bloeddruk meten, wegen..

Je huisarts controleert of alle noodzakelijke onderzoeken ingepland zijn.

Wanneer alle resultaten van bijkomende onderzoeken gekend zijn, heb je een afspraak met jouw huisarts om deze te bespreken. Tijdens deze consultatie krijg je dan concrete tips of een behandeling voorgesteld.

Kostprijs: het preventieconsult wordt rechtstreeks geregeld met de mutualiteit.

Duur van het preventieconsult: 30/60 minuten

Overtuigd van de meerwaarde van dit preventieconsult? Dan kan je een afspraak maken op 052/52 28 70 ( tijdens de openingsuren van het onthaal, van 8u tot 12u30).